23948sdkhjf

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

30-årige Gustavo Catenacci öppnar i dag sin andra finpizzeria.

Giretto får en systerkrog på Södermalm. I dag, den 8 februari, öppnar Gustavo Catenaccis sin andra pizzeria i det nyrenoverade i S:t Paulskvarteret på Götgatsbacken.

Läs också: Napolitansk pizza till Piteå

Efternamnet förpliktar. Pappa Alessandro Catenacci äger Nobis och farbror Stefano Catenacci är välkänd stjärnkock. 30-årige Gustavo har gjort många resor till Italien tillsammans med sina kända släktingar och där hämtat en del av inspirationen till sina vedugnsbakade pizzor med skandinavisk touch. I konceptet ingår delikatesstoppings som tryffelsalami, zucchinisalsa, rökt lax och pesto genovese.

– Jag är uppfostrad av en svensk mamma och en italiensk pappa. På Giretto blandar jag därför det bästa av två världar, svensk surdeg och italienskt mjöl. Det moderna svenska möter det traditionella italienska, säger Gustavo Catenacci.

Han öppnade Giretto pizza på Nybrogatan i september förra året. Ett halvår senare är tiden mogen för ytterligare en pizzeria under samma namn.

– Södermalm har jag tittat på länge. Läget är oslagbart och vi ser fram mot att servera pizza till hungriga södermalmsbor och förbipasserande, vi håller öppet för både lunch och middag.

Nya Giretto har plats för drygt 90 sittande gäster och ligger i den nyrenoverade fastigheten på Götgatsbacken där Bastard Burgers och vietnamesiska konceptet Eatnam nyligen flyttat in. Även Holy Greens kommer att öppna i S:t Paul under första kvartalet i år.

Mer om: Giretto | pizzeria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111