23948sdkhjf

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

30-årige Gustavo Catenacci öppnar i dag sin andra finpizzeria.

Giretto får en systerkrog på Södermalm. I dag, den 8 februari, öppnar Gustavo Catenaccis sin andra pizzeria i det nyrenoverade i S:t Paulskvarteret på Götgatsbacken.

Läs också: Napolitansk pizza till Piteå

Efternamnet förpliktar. Pappa Alessandro Catenacci äger Nobis och farbror Stefano Catenacci är välkänd stjärnkock. 30-årige Gustavo har gjort många resor till Italien tillsammans med sina kända släktingar och där hämtat en del av inspirationen till sina vedugnsbakade pizzor med skandinavisk touch. I konceptet ingår delikatesstoppings som tryffelsalami, zucchinisalsa, rökt lax och pesto genovese.

– Jag är uppfostrad av en svensk mamma och en italiensk pappa. På Giretto blandar jag därför det bästa av två världar, svensk surdeg och italienskt mjöl. Det moderna svenska möter det traditionella italienska, säger Gustavo Catenacci.

Han öppnade Giretto pizza på Nybrogatan i september förra året. Ett halvår senare är tiden mogen för ytterligare en pizzeria under samma namn.

– Södermalm har jag tittat på länge. Läget är oslagbart och vi ser fram mot att servera pizza till hungriga södermalmsbor och förbipasserande, vi håller öppet för både lunch och middag.

Nya Giretto har plats för drygt 90 sittande gäster och ligger i den nyrenoverade fastigheten på Götgatsbacken där Bastard Burgers och vietnamesiska konceptet Eatnam nyligen flyttat in. Även Holy Greens kommer att öppna i S:t Paul under första kvartalet i år.

Mer om: Giretto | pizzeria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109