23948sdkhjf

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

30-årige Gustavo Catenacci öppnar i dag sin andra finpizzeria.

Giretto får en systerkrog på Södermalm. I dag, den 8 februari, öppnar Gustavo Catenaccis sin andra pizzeria i det nyrenoverade i S:t Paulskvarteret på Götgatsbacken.

Efternamnet förpliktar. Pappa Alessandro Catenacci äger Nobis och farbror Stefano Catenacci är välkänd stjärnkock. 30-årige Gustavo har gjort många resor till Italien tillsammans med sina kända släktingar och där hämtat en del av inspirationen till sina vedugnsbakade pizzor med skandinavisk touch. I konceptet ingår delikatesstoppings som tryffelsalami, zucchinisalsa, rökt lax och pesto genovese.

– Jag är uppfostrad av en svensk mamma och en italiensk pappa. På Giretto blandar jag därför det bästa av två världar, svensk surdeg och italienskt mjöl. Det moderna svenska möter det traditionella italienska, säger Gustavo Catenacci.

Han öppnade Giretto pizza på Nybrogatan i september förra året. Ett halvår senare är tiden mogen för ytterligare en pizzeria under samma namn.

– Södermalm har jag tittat på länge. Läget är oslagbart och vi ser fram mot att servera pizza till hungriga södermalmsbor och förbipasserande, vi håller öppet för både lunch och middag.

Nya Giretto har plats för drygt 90 sittande gäster och ligger i den nyrenoverade fastigheten på Götgatsbacken där Bastard Burgers och vietnamesiska konceptet Eatnam nyligen flyttat in. Även Holy Greens kommer att öppna i S:t Paul under första kvartalet i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078