23948sdkhjf

Max ska växa i Borås och Mölndal

Max har en restaurang i Borås. Där planerar kedjan snart att ha tre. Dessutom vill Max Burgers byggas en ny restaurang i Mölndal. Hamburgerkedjan jobbar sig allt närmare målet om 150 restauranger. 

Enligt Borås DLY ska Max öppna sin andra Boråsrestaurang i Brämhult i anslutning till riksväg 40. Var den tredje ska ligga är fortfarande hemligt, men etableringscherfen Henrik Lejon beskriver Borås som ”en intressant marknad” och bekräftar att planen är att öppna en tredje restaurang i staden.

Sedan tidigare har Max en restaurang i Borås Arena i Knalleland.

I Mölndal finns Max sedan hösten 2018 i Gallerian. Nu vill kedjan bygga nytt i närheten av Lackarebäcksmotet. Företaget har vänt sig till kommunen med en begäran om planbesked, rapporterar Mölndals-Posten.

– Det är ju lite av ett drömläge, med närheten till E6:an, mycket kontor och arbetsplatser i området och många som bor i närheten. Det är en sweet spot, så vi har skickat in vår begäran och håller tummarna. Vi hoppas på att få höra något så snart som möjligt, säger Henrik Lejon till tidningen.

Samtidigt tittar Trafikverket på en utbyggnad av järnvägen som går i området.

– Men det finns inga beslut tagna om hur och när så vi tänker att vi kör vidare och jobbar på att få till en restaurang, men det är så klart den demokratiska processen som styr.

Max har ett uttalat mål om att nå 150 restauranger inom fem år. Under förra året invigdes åtta nya restauranger, den senaste på Fridhemsplan i Stockholm i december. I nuläget finns 128 restauranger. Klart sedan tidigare är att Max anländer till Härnösand i slutet av året då kedjan flyttar in i samma fastighet som Coops.

Läs mer om: MAX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078