23948sdkhjf

Resten av Vapiano i konkurs

I april gick tre av Vapiano-bolagen i konkurs och de tre restaurangerna stängdes. Nu har även Gå Lugnt Restauranger AB, bolaget som driver Vapianos kvarvarande sex restauranger, begärts i konkurs, skriver Fastighetsvärlden.

Läs också: Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Restaurangerna drivs vidare och konkursförvaltaren Guy Lofalk  jobbar nu med att försöka sälja restaurangerna, styckevis eller som paket.

–  Vår uppgift är att sälja dem, men det är tuffa tider.

Enligt Lofalk har dock intresse anmälts.

– Sedan är frågan om man kan komma överens om ett pris, framför allt måste en köpare få tillfälle att bedöma värdet på restaurangerna, säger Guy Lofalk till Fastighetsvärlden.

Läs också: Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Det var den 8 april som konkurs inleddes för tre av dotterbolagen; GLR Götgatan AB, GLR Västra City AB och GLR Täby AB. I praktiken innebar det stängning av Vapiano-restaurangerna i Skrapan på Södermalm och på Kungsbron i city samt i Täby centrum. 

Kvar finns sex restauranger. En i Göteborg, en i Malmö och fyra i Stockholmsområdet. De senare ligger på Sturegatan, Vasagatan, Munkbrogatan (Gamla stan) samt i Mall of Scandinavia i Solna

Nyligen gjordes ett ägarbyte i bolaget. Magnus Ledin, som var med och grundade Vapiano Sverige hösten 2007 och tidigare varit delägare i kedjan, tog då över driften av de sex restaurangerna som återstår. Konkursboet äger samtliga aktier i dotterbolaget, Gå Lugnt Restauranger, till dess boet har sålts till ny ägare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095