23948sdkhjf

Resten av Vapiano i konkurs

I april gick tre av Vapiano-bolagen i konkurs och de tre restaurangerna stängdes. Nu har även Gå Lugnt Restauranger AB, bolaget som driver Vapianos kvarvarande sex restauranger, begärts i konkurs, skriver Fastighetsvärlden.

Restaurangerna drivs vidare och konkursförvaltaren Guy Lofalk  jobbar nu med att försöka sälja restaurangerna, styckevis eller som paket.

–  Vår uppgift är att sälja dem, men det är tuffa tider.

Enligt Lofalk har dock intresse anmälts.

– Sedan är frågan om man kan komma överens om ett pris, framför allt måste en köpare få tillfälle att bedöma värdet på restaurangerna, säger Guy Lofalk till Fastighetsvärlden.

Det var den 8 april som konkurs inleddes för tre av dotterbolagen; GLR Götgatan AB, GLR Västra City AB och GLR Täby AB. I praktiken innebar det stängning av Vapiano-restaurangerna i Skrapan på Södermalm och på Kungsbron i city samt i Täby centrum. 

Kvar finns sex restauranger. En i Göteborg, en i Malmö och fyra i Stockholmsområdet. De senare ligger på Sturegatan, Vasagatan, Munkbrogatan (Gamla stan) samt i Mall of Scandinavia i Solna

Nyligen gjordes ett ägarbyte i bolaget. Magnus Ledin, som var med och grundade Vapiano Sverige hösten 2007 och tidigare varit delägare i kedjan, tog då över driften av de sex restaurangerna som återstår. Konkursboet äger samtliga aktier i dotterbolaget, Gå Lugnt Restauranger, till dess boet har sålts till ny ägare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109