23948sdkhjf

Carnegie inviger tappningsanläggning

Nya Carnegiebryggeriet nyinvigda tappningsanläggning i Jordbro har en kapacitet på upp till 5 miljoner liter per år.

Nya Carnegiebryggeriet har invigt en helt ny tappningsanläggning i Jordbro, söder om Stockholm. Anläggningen kan fylla flaskor, burkar och fat samt förvara fatöl för lagring.

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad öl har Nya Carnegiebryggeriet låtit bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro. På en yta om 1 500 kvadratmeter har Nya Carnegiebryggeriet byggt en extern tappningsanläggning med en kapacitet på upp till 5 miljoner liter per år.

Satsningen innebär även att Nya Carnegiebryggeriet kan installera nya tankar i bryggeriets lokaler i Hammarby sjöstad och därmed fördubbla kapaciteten.

– Nya Carnegiebryggeriet har sedan vi öppnade i Hammarby sjöstad haft en stark tillväxt, och vi utnyttjar i dag den vackra kulturmärkta byggnaden till sin bristningsgräns. Med anläggningen i Jordbro frigör vi utrymme i sjöstan och kan brygga mer öl och utveckla restaurang- och besöksverksamheten. Dessutom kan vi äntligen erbjuda våra öl på burk, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

På den nya tappningsanläggningen i Jordbro, som invigdes den 22 oktober, är fokus en flexibel burklinje, men där fylls även glasflaskor samt fat.

– Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt. Det beror bland annat på att burken, tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad, är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än engångsglasflaskan, och att den anses bevara smaker bättre, säger Chris Thurgeson, bryggmästare.

Nya Carnegiebryggeriet ingår i Carlsbergkoncernen.

Fakta Nya Carnegiebryggeriets tappningsanläggning:

  • Namn: Lighthouse
  • Plats: Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm
  • Yta: 1 500 kvadratmeter
  • Kapacitet: 5 miljoner liter/år
  • Förpackningsslag: flaska/Burk/Fat
  • Hastighet: 3 500 flaskor/timme, 4 100 burkar/timme
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127