23948sdkhjf

Bensinmacksbolag startar ny matkedja – öppnar på 104 platser

Energibolaget St1 ska med PLOQ-kedjan utmana vägkrogar och snabbmatskedjor med ”lugn och ro”.

Bensinmacksbolagen har blivit allt större konkurrenter till vägkrogarna. Både Preem och Cirkle K har satsat på nya kafé- och matkoncept, men nu går St1 steget längre och startar en hel kedja med 104 nya matställen. 

I dag, den 2 november, lanseras matkedjan som döpts till PLOQ och utvecklats av St1 allt sedan energibolaget valde att ta över och driva butiksverksamheten i en egen kedja. I lokalerna som är grannar med Shellstationerna, ersätts nu Välkommen in-konceptet av PLOQ-kedjan som ska utmana både traditionella vägkrogar och expanderande snabbmatskedjor.

PLOQ-krogarna ska erbjuda ett mindre stökigt alternativ.

– I dag upplever vi en helt annan stressnivå än tidigare generationer och PLOQ har skapat en plats som fokuserar på paus och återhämtning med bra mat i en lugn miljö. Raka motsatsen till vad de flesta andra erbjuder, säger Faisal Ouahid, marknadschef för PLOQ. 

Efter matens smak och kvalitet är det nämligen lugn och ro som bilisterna prioriterar högst, enligt de undersökningar St1 har låtit genomföra. 

- Att det är nyttigt hamnar först på trettonde plats och att det är ekologiskt på plats 26 av totalt 56 valmöjligheter.

PLOQ öppnar inledningsvis i Täby, Botkyrka och Bromma, samtliga i Stockholmstrakten. Mycket snart öppnar den nya matkedjan även i Varberg. När alla restauranger har öppnat kommer kedjan att finns på 104 ställen längs de svenska vägarna, från Haparanda i norr till Trelleborg i söder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078