23948sdkhjf

Bastard växer via förvärv – köper Prime och Grilleriet

Förvärvar en Stockholmsbaserad kedja och en småländsk och växer med nio restauranger.

Bastard Burgers har växt snabbt via franchise. Nu lägger den norrländska burgerkedjan också ytterligare nio redan befintliga restauranger under sig genom att köpa konkurrenterna Grilleriet Burgers och Prime Burger.    

Prime Burger startades 2013 och sex av kedjans restauranger i Stockhom blir nu en del av Bastard Burgers. City-restaurangen på Holländargatan omfattas inte av förvärvet.

– Det känns riktigt bra att sälja till Bastard Burgers. Vi har haft en bra dialog och beslutet känns helt rätt. Vi lämnar över restaurangerna och medarbetarna i väldigt trygga händer, säger Anton Issa, delägare av Prime Burger, i ett pressmeddelande.  

Ombyggnationerna börjar direkt för att få in Bastard Burgers koncept och utbud i restaurangerna. I slutet av februari väntas de första restaurangerna vara redo att servera Bastard-burgare och i början av mars ska alla restauranger vara iordningställda.

– Det är känns oerhört roligt. Vi är måna om att det blir en naturlig och positiv övergång för såväl stammisar som medarbetare, så man kommer fortfarande känna igen en del Prime-detaljer i restaurangerna, säger Simon Wanler, vd på Bastard Burgers, i en kommentar.

Bastard Burgers har också sedan tidigare sex egna etableringar i pipeline under våren, varav tre i Stockholmsområdet.

– Vi växer oss starkare i Stockholm, vilket känns helt rätt. Under våren hoppas vi kunna presentera ytterligare etableringar och vi ser fram emot att öppna i Västermalmsgallerian, på Folkungagatan och på Värmdö inom kort, säger Simon Wanler..

Sedan den 1 februari äger Bastard Burgers även Grilleriet Burgers, som inledde sin verksamhet 2015 och nu har två restauranger i Växjö, en i centrum och en i köpcentrumet Grand Samarkand, samt en i Kalmar.

– Vi på Grilleriet är stora fans av Bastard Burgers, så det här känns verkligen som ett naturligt och roligt steg att ta. Jag lämnar över företaget, restaurangerna och medarbetare i väldigt trygga händer, vilket känns fantastiskt, säger Felix Astrén, ägare av Grilleriet Burgers.

Ombyggnationerna projekteras för fullt och de tre restaurangerna planeras vara redo att servera Bastard-burgare i början av mars.

– Vi är ivriga på att komma i gång så snart som möjligt och måna om att det blir en positiv förändring för såväl medarbetare som gäster. Nu lägger vi stor kraft på att bygga om restaurangerna till vårt koncept och siktar på att kunna välkomna alla till Bastard Burgers i början av mars, säger Simon Wanler, vd på Bastard Burgers.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079