23948sdkhjf

Här är den första av höstens fem nya McDonald's

Lämnar stadskärnorna för drive thru-lägen. I slutet av augusti stängde snabbmatsjätten sin restaurang i centrala Örebro.

McDonald's har öppnat sin tredje restaurang för året. 45 nya medarbetare har anställts på den nya enheten i Märsta, norr om Stockholm, där det nu också finns ett McCafé. 

Den amerikanska snabbmatsjätten fortsätter både öppna och stänga restauranger. Som tidigare rapporterats så minskar McDonald's närvaro inne i de svenska stadskärnorna, inte minst i Stockholmsområdet där tolv restauranger stängt på fyra år när restaurangen i Huddinge slår igen i slutet av året.

I slutet av augusti stängde också kedjan sin restaurang i centrala Örebro efter 38 år, rapporterar Nerikes Allehanda.

I stället satsar McDonald's stort på drive thru-lägen.

Hittills i år har två nya enheter tillkommit. I juni öppnade McDonald's både i Håbo, Bålsta och i Kronoparken, Umeå. Ytterligare fem invigningar är planerade under hösten med start förra veckan i Märsta.

− Vi har en ambitiös plan för att expandera och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Det nya beställning- och tillagningssystemet där maten tillagas direkt vid beställning finns snart på alla våra restauranger och skapar tillsammans med bordsserveringen en helhetsupplevelse, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Förutom ytterligare fyra öppningar i år, inklusive en ny anläggning i Borås med planerad öppning i oktober, så har McDonald's också skickat in en bygglovsansökan för en andra restaurang i Skellefteå. Den ska byggas på Solbacken och utrustas med ett McCafé, skriver Norra Västerbotten.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109