23948sdkhjf

Dumplingskedjan Beijing8 i konkurs

Nathalie's Direct Trade AB, Add Nutrition och Juica också i konkurs.

B8 Sverige, som står bakom varumärket Bejing8 och som ägs av foodtech-koncernen Fuud, har försatts i konkurs. 

Fuud begärdes under gårdagen i konkurs efter en snabb ekonomisk kollaps. Flera av dotterbolagen, med välbekanta varumärken, har dragits med och är nu också försatta i konkurs.

B8 Sverige AB har ansökt om konkurs hos Solna tingsrätt, på grund av att företaget inte kan betala sina skulder och är på obestånd. Situationen antas inte enbart vara tillfällig.

Fuud köpte dumplingsföretaget sommaren 2021. B8 Sverige driver både restauranger och säljer sina produkter i livsmedelsbutiker och via e-handel under varumärket Beijng8. Varumärket finns i sortimentet hos Hemköp, Ica och Coop.

2021 års resultat för B8 Sverige landade på -18,5 miljoner. Företaget avvecklade under hösten 2021 en restaurang och har nu bara tre kvar i Sverige och en i Finland. De svenska restaurangerna ligger i K25 på Kungsgatan i Stockholm, i Täby Deli och på Arlanda. 

Peter Blom är vd både för moderbolaget och flera av dotterbolagen, inklusive B8 Sverige AB.

”Det känns tufft att vi nu kommit till denna kritiska punkt att behöva lämna in konkursansökan. Vi har fortfarande flertalet starka tillgångar i bolaget, och jag både hoppas och tror att våra varumärken kommer att kunna blomstra i en annan regi utanför Fuud-miljön. Mina tankar går till vår personal, våra aktieägare och andra intressenter som trott på oss och stöttat oss under resan”, skrev vd Peter Blom i ett pressmeddelande under gårdagen i samband med Fuuds konkurs. 

Nathalie's Direct Trade AB, Add Nutrition och Juica är andra företag som också dragits med i Fuuds konkurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156