23948sdkhjf

Vill skapa en community med nya krogen Afrika

Ytterligare en restaurang gör sig färdig för att öppna i Stockholms nya mat-Mecka i Slakthusområdet. Hos Afrika samlas tre olika afrikanska matkulturer under samma tak.

Adam & Albins stora krogsatsning Solen började lysa över Slakthusområdet i södra Stockholm i april. I Hus 26 i de gamla Slakthushallarna finns även lyssningsbaren Hosoi, Stockholm Roast och Bar Montan. Det senaste i raden av Atrium Ljungbergs handplockade restaurang- och barkoncept är Afrika som öppnar i sommar.

På restaurang Afrika går Swahili streetfood, Eri-Ethio Taste (Foodtruck) och Kër Mbissane ihop för att erbjuda stockholmarna afrikanska rätter från öst till väst. Även drycken som serveras kommer till stor del från afrikanska producenter.

Maten ska serveras i en miljö med färgstarka mönster. Restaurangen kommer att servera både lunch och middag för att senare på kvällen sakta förvandlas till barklubb med afrikanska rytmer. 

– Vi öppnar upp med ledorden ”Kärlek och respekt” och här är alla lika välkomna. Detta blir en plats där afrosvenskar kan känna sig lite extra hemma, för att väga upp lite mot hur historiken från Stockholms krogliv ser ut, säger Vera Matthews, operativ chef på Afrika.

Rukia Mazera, grundare till Swahili Streetfood, hoppas bidra till att skapa en stark community genom att hylla den afrikanska mat- och musikkulturen och göra den tillgänglig för fler. 

– Vi känner att Slakthusområdet är helt rätt ställe för att kunna förverkliga den här visionen, säger Rukia Mazera, grundare till Swahili Streetfood som är en del av Afrika.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093