23948sdkhjf

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrogen har tingat hela skörden.

Gry är en ny fjällrödingrom från Lappland. För närvarande serveras den bara på ett enda ställe: stjärnkrogen Frantzén. Björn Frantzéns trestjärniga krog i Stockholm har tingat all jungfrurom som västerbottniska företaget Umlax skördat i sina odlingar i sjöarna Malgomaj och Hornavan.

Läs också: Judas Priest lanserar egen rom

– I år blev det bara 5 kilo rom. Så är det, man kan inte bestämma över naturen, konstaterar Umlax vd och grundare Josef Nygren på företagets hemsida.

Frantzén har köpt upp varenda gram av Gry-rommen. Dessutom har krogen lagt in en beställning för framtiden.

– De har tingat allt vi får fram de närmaste åren. De vill ha större volymer, men just nu har vi inte det, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Salthalten är avgörande för upplevelsen av rommens smak och textur. För att den lilla skörden skulle bli perfekt tog Umlax hjälp av Lars Brennwald, kock på restaurang Frantzén.

Läs också: Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

– De har krav på sina produkter och det märker man när man ska skicka dit något. Det var en otroligt rigorös kontroll och de har även besökt och kontrollerat produkten på många sätt – och de är fantastiskt nöjda med den också, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Fjällrödingrommens milda och friska smak påminner om forell- och regnbågsrom, men romkornen är mindre och har en annan färg. Det närmaste året finns alltså hela skörden av fjällrödingrommen Gry hos restaurang Frantzén.

– Men när det är dags för nästa kramning, hösten 2020, tror vi att fler ska kunna få chansen att prova en ny skörd av jungfrurom.

Mer om: Frantzén | rom | Umlax
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

28:e restaurangen för snabbväxande Chopchop

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Burktappare Årets Ölutvecklare

Förbud mot kontantfria restauranger i New York

Picadeli lanserar "Picabowl"

Nyhetsbrev

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Arkiv

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172