23948sdkhjf

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrogen har tingat hela skörden.

Gry är en ny fjällrödingrom från Lappland. För närvarande serveras den bara på ett enda ställe: stjärnkrogen Frantzén. Björn Frantzéns trestjärniga krog i Stockholm har tingat all jungfrurom som västerbottniska företaget Umlax skördat i sina odlingar i sjöarna Malgomaj och Hornavan.

Läs också: Judas Priest lanserar egen rom

– I år blev det bara 5 kilo rom. Så är det, man kan inte bestämma över naturen, konstaterar Umlax vd och grundare Josef Nygren på företagets hemsida.

Frantzén har köpt upp varenda gram av Gry-rommen. Dessutom har krogen lagt in en beställning för framtiden.

– De har tingat allt vi får fram de närmaste åren. De vill ha större volymer, men just nu har vi inte det, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Salthalten är avgörande för upplevelsen av rommens smak och textur. För att den lilla skörden skulle bli perfekt tog Umlax hjälp av Lars Brennwald, kock på restaurang Frantzén.

Läs också: Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

– De har krav på sina produkter och det märker man när man ska skicka dit något. Det var en otroligt rigorös kontroll och de har även besökt och kontrollerat produkten på många sätt – och de är fantastiskt nöjda med den också, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Fjällrödingrommens milda och friska smak påminner om forell- och regnbågsrom, men romkornen är mindre och har en annan färg. Det närmaste året finns alltså hela skörden av fjällrödingrommen Gry hos restaurang Frantzén.

– Men när det är dags för nästa kramning, hösten 2020, tror vi att fler ska kunna få chansen att prova en ny skörd av jungfrurom.

Mer om: Frantzén | rom | Umlax
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Nyhetsbrev

Flippin Burgers i rekonstruktion

Arkiv

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125