23948sdkhjf

Snabbpastakedja letar franchisetagare

La Pasta Veloce ska slåss om snabbmatskunderna med italienskinspirerat koncept.

Försöken att starta franchisekedjor i fastfoodbranschen är många just nu. Bastard Burgers är redan ett framgångskoncept som expanderas i rasande fart. Nya äggsatsningen Eggs Inc från Espresso House-grundaren Elisabet Eriksson står i startgroparna att växa via franchise liksom göteborgska korvkedjan Gourmetkorv. Bara för att nämna några aktuella exempel.

Läs också: Dubbla franchisepriser till Pinchos

Senast i raden att deklarera franchiseplaner är snabbpastakedjan La Pasta Veloce som startades 2015 och i nuläget har tre restauranger. Efter ett bra fjolår satsar ägarna på att under 2020 expandera till ett flertal mellanstora städer i Sverige. Och det ska ske via franchise.

– Just nu söker vi lämpliga lokaler och franchisetagare för etablering i städer med mer än 80 000 invånare, säger Hanna Frilén, vd på La Pasta Veloce.

Som namnet skvallrar om så bygger La Pasta Veloce sitt koncept på italienska traditioner. ”Slow food fast” kallar företaget sitt koncept. Fokus ligger på färsk pasta som tillverkas lokalt i restaurangerna och på egengjorda såser, men gästerna erbjuds även vanliga italienska rätter som pizza och risotto.

– Vi känner vi oss trygga med att vi står oss i konkurrensen med de andra snabbmatskedjorna, säger Hanna Frilén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109