23948sdkhjf

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En av restaurangbranschens största profiler kan nu även titulera sig hedersdoktor vid Örebro universitet.

Läs också: Grön Michelinstjärna till Fotografiska

– Det är oerhört ärofyllt men också en bekräftelse på att det jag gör är mer än mat på bordet varje dag. Det gör mig lycklig, kommenterar Paul Svensson.

Paul Svensson är välkänd för sitt hållbarhetsarbete och för att ha många järn i elden. Enbart under det senaste året har han öppnat den kombinerade hållbarhetsrestaurangen och lanthandeln Paul Taylor lanthandel, via Retired Hen startat ett matsvinnprojekt ihop med Coop, lanserat boken Rädda maten och genomfört experimentet Pauls gatukök.

I motiveringen till utnämningen till hedersdoktor står det bland annat: ”Han är en engagerad förespråkare för hållbar njutning, alltså mat som smakar exceptionellt samtidigt som den gör gott för vår hälsa och vår planet.”

– Det handlar mycket om att få matrester att bli det nya exklusiva. Idag slänger många bort sina bästa matupplevelser, säger stjärnkocken.

Lördagen den 1 februari ger Paul Svensson föreläsningen "Det nya goda – från kaviar och anklever till potatisskal och hållbarhetsgris", på Conventum Konferens (Medborgarhuset) i Örebro.

Mer om: Paul Svensson
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109