23948sdkhjf

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

En av restaurangbranschens största profiler kan nu även titulera sig hedersdoktor vid Örebro universitet.

– Det är oerhört ärofyllt men också en bekräftelse på att det jag gör är mer än mat på bordet varje dag. Det gör mig lycklig, kommenterar Paul Svensson.

Paul Svensson är välkänd för sitt hållbarhetsarbete och för att ha många järn i elden. Enbart under det senaste året har han öppnat den kombinerade hållbarhetsrestaurangen och lanthandeln Paul Taylor lanthandel, via Retired Hen startat ett matsvinnprojekt ihop med Coop, lanserat boken Rädda maten och genomfört experimentet Pauls gatukök.

I motiveringen till utnämningen till hedersdoktor står det bland annat: ”Han är en engagerad förespråkare för hållbar njutning, alltså mat som smakar exceptionellt samtidigt som den gör gott för vår hälsa och vår planet.”

– Det handlar mycket om att få matrester att bli det nya exklusiva. Idag slänger många bort sina bästa matupplevelser, säger stjärnkocken.

Lördagen den 1 februari ger Paul Svensson föreläsningen "Det nya goda – från kaviar och anklever till potatisskal och hållbarhetsgris", på Conventum Konferens (Medborgarhuset) i Örebro.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078