23948sdkhjf

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En av restaurangbranschens största profiler kan nu även titulera sig hedersdoktor vid Örebro universitet.

Läs också: Maten serverad – efter ett halvårs väntan

– Det är oerhört ärofyllt men också en bekräftelse på att det jag gör är mer än mat på bordet varje dag. Det gör mig lycklig, kommenterar Paul Svensson.

Paul Svensson är välkänd för sitt hållbarhetsarbete och för att ha många järn i elden. Enbart under det senaste året har han öppnat den kombinerade hållbarhetsrestaurangen och lanthandeln Paul Taylor lanthandel, via Retired Hen startat ett matsvinnprojekt ihop med Coop, lanserat boken Rädda maten och genomfört experimentet Pauls gatukök.

I motiveringen till utnämningen till hedersdoktor står det bland annat: ”Han är en engagerad förespråkare för hållbar njutning, alltså mat som smakar exceptionellt samtidigt som den gör gott för vår hälsa och vår planet.”

– Det handlar mycket om att få matrester att bli det nya exklusiva. Idag slänger många bort sina bästa matupplevelser, säger stjärnkocken.

Lördagen den 1 februari ger Paul Svensson föreläsningen "Det nya goda – från kaviar och anklever till potatisskal och hållbarhetsgris", på Conventum Konferens (Medborgarhuset) i Örebro.

Mer om: Paul Svensson
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Nyhetsbrev

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Arkiv

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095