23948sdkhjf

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med Eriks Restauranger om två restauranger i Katarinahuset vid Slussen i Stockholm. Nya Gondolen beräknas öppna i augusti 2022.

– Det känns roligt att inte bara kunna återöppna Gondolen utan att även få möjlighet att starta ett helt nytt restaurangkoncept i Katarinahuset. Vi ser verkligen fram emot en framtid på Slussen som kommer att bli en helt ny mötesplats i Stockholm, säger Anna Lallerstedt, vd och ägare av Eriks Restauranger.

Klassiska Gondolen har legat i Katarinahissen sedan 1935, men på grund av en omfattande renovering tvingas restaurangen flytta ut. Verksamheten stängdes för drygt en vecka sedan.

Efter en tvist i hyresnämnden om tidpunkten för flytten är nu parterna överens om villkoren för ett nytt hyresavtal. Avtalet omfattar drygt 1 100 kvadratmeter som kommer att fördelas på två olika restauranger.

Under ombyggnadstiden genomförs ett konceptarbete för Gondolen som kommer att öppna i ny tappning – men gästerna kommer fortfarande att känna igen sig då många av favoriterna kommer att finnas kvar.

Utöver Gondolen kommer Eriks Restauranger i november 2022 att öppna ytterligare en restaurang i fastigheten. I det fallet handlar det om ett helt nytt koncept som följer visionen med ett taklandskap på Katarinahuset.

Atrium Ljungberg planerar i samband med öppningen av huset att tillgängliggöra takterrasserna för allmänheten med tillträde via både Katarinahissen och Mosebacke.

 Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Anna Lallerstedt. Gondolen är en av Stockholms mest kända och anrika restauranger och en viktig del i utvecklingen av Katarinahuset och hela Slussen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg som förvärvade Katarinahuset 2018.

Renoveringsarbetet beräknas vara klart i sin helhet under första kvartalet 2023 och investeringen uppgår till totalt 980 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109