23948sdkhjf

Tvisten avgjord – Max får äntligen bygga sin restaurang

Förutom bygget i Nässjö har snabbmatskedjan klart för minst fyra restauranger till.

Den juridiska striden i Nässjö är avgjord. Max kan därmed sätta spaden i jorden för den restaurang som snabbmatskedjan planerat i många år.

Det är fyra år sedan som Max tecknade ett markanvisningsavtal i Nässjö, vilket i februari 2019 följdes av ett köpeavtal. I juni förra året beviljades ansökan om bygglov av samhällsplaneringsnämnden, men bygglovet överklagades av grannarna och restaurangbygget fick sättas på paus.

I förra veckan blev det klart att Mark- och miljööverdomstolen inte kommer att ta upp ärendet och därmed är den juridiska striden över, skriver Smålands-Tidningen

I ett mejl från snabbmatskedjans presstjänst bekräftar Erik Filén för tidningen att Max nu är i färd med att planera för byggstart. Något datum för öppning är dock inte satt än.

Den nya restaurangen kommer ha plats för lite drygt 100 gäster, ha drive-in och erbjuda take away-lösningar. Vd Richard Bergfors har tidigare sagt att det ska bli en mer elegant byggnad, ritad av den välkända arkitekten Gert Wingårdh.

Restaurangen i Nässjö är del av Max expansion. Årets första etablering gjordes i Kupolen i Borlänge i februari och den andra sker i Tumba den 12 maj.

Det är också klart för ytterligare tre nya restauranger under 2021, två av dem i Skåne. Max Burgers har tecknat avtal med Skåneportens Fastigheter om det som blir kedjans andra restaurang i Helsingborg och har även sökt bygglov för en ny restaurang i Trelleborg. Dessutom har Max köpt lokalen som Burger King har övergivit i Vetlanda med planerad öppning innan sommaren. 

Förutom nybygget i Nässjö byggs även en restaurang i Klockarbäcken, Umeå, som även den väntar på öppningsdatum.  

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094