23948sdkhjf

Gustav Johansson kulinarisk ledare för nya Chouchou

Gustav ”Jävligt Gott” Johansson ansluter till Robert Hållstrands växtbaserade restaurangsatsning i gallerian Mood i Stockholm. Bloggprofilen och koksboksförfattaren blir kulinarisk ledare och delägare i Chouchou.

– När jag fick erbjudandet av Robert att ansluta till teamet runt restaurang Chouchou så var det ett enkelt beslut. Deras och min matfilosofi matchade perfekt. Vi vill båda vill göra det lätt för folk att äta hållbar och växtbaserad mat genom att fokusera på att göra det så gott och enkelt som möjligt, säger Gustav Johansson i ett uttalande.

Det var i februari i år som krogsatsningen från Robert Hållstrand och hans bror Douglas först offentliggjordes. Sedan dess har ytterligare två profilerade namn presenterats; Klara Lindahl Nord som restaurangchef och Sascha Zacharias som värdinna och ansvarig för event.

Nu ansluter alltså även Sveriges förmodligen mest kända vegan.

– Vi kommer att vara ett ställe för alla. En perfekt mötesplats som har öppet från tidig förmiddag till sen kväll och som kommer servera allt ifrån smarriga bakverk, fantastiska cocktails och garanterat jävligt god mat både på buffé och på à la carte. Vi kommer att laga växtbaserad mat för alla och ha allt ifrån hemmarullade köttbullar, svulliga hamburgare och krämig pasta till fräscha sallader och överdådiga bakverk på menyn, fortsätter Gustav Johansson. 

Chouchou öppnar under hösten på plan tre i Mood Stockholm och blir den första restaurangen i sitt slag. Enligt Robert Hållstrand är det bara början. Han räknar med att Kharmagruppen ska kunna öppna ytterligare 20 restauranger inom två år.

– Vi är säkra på att det här är ett koncept som har saknats på Sveriges restaurangscen och vill expandera till fler städer så fort vi kan. Fantastiskt god växtbaserad mat är framtidens melodi och vi är här för att sprida den, betonar Hållstrand. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.348