23948sdkhjf

Trion som formar nya Gondolen inför höstens öppning

Patrik Castillo ny köksmästare när nya ägarna Svenska Brasserier förbereder öppningen av den klassiska restaurangen i Katarinahissen. 

Efter en offentlig tvist mellan familjen Lallerstedt och fastighetsägaren Atrium Ljungberg om hyresavtalet valde den kända krögarfamiljen förra sommaren att sälja Gondolen till Svenska Brasserier.

Till hösten öppnar den klassiska restaurangen vid Slussen i Stockholm med Patrik Castillo som ny köksmästare. Han kommer senast från gastrokvarteret Leijontornet i Gamla Stan som kökschef på La Ragazza.

– Jag hann inte ens bli tillfrågad egentligen – så fort jag fick höra att Svenska Brasserier skulle öppna Gondolen på nytt tvekade jag inte en sekund. Jag hörde av mig till Ola Stålnacke och landade den här fantastiska rollen. Det kommer bli galet kul!

Patrik Castillo går nu, tillsammans med Svenska Brasseriers exekutiva kökschef Ola Stålnacke, in i den kreativa fasen för att forma konceptet för nya Gondolen. Rekrytering av kock- och servispersonal pågår för fullt.

Svenska Brasserier äger också andra anrika Stockholmskrogar som Sturehof, Riche och Teatergrillen. Projektägare för Gondolen är Matilda Jackson som efter lanseringen av Riche Fenix ser fram emot att förvalta ännu en bit Stockholmshistoria och föra den in i samtiden.

– Vi har stora planer på att återigen göra Gondolen till den där restaurangen som alla känner till. Tillsammans med Patrik och Ola ska vi se till att den efterlängtade nyöppningen av Gondolen blir väl värd all väntan, säger Matilda Jackson i en kommentar.

Restaurang Gondolen har legat i Katarinahissen vid Slussen i Stockholm sedan 1935. 1994 köptes restaurangen av familjen Lallerstedt som drev den fram till 2020 då restaurangen stängdes för renovering. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078