Det här händer på GastroNord

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Läs hela programmet här för 24 till 27 april.

TISDAG 24 APRIL

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Kl. 10.00- 13.00 Chaîne des Rôtisseurs

Catarina  Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.

Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?

Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost

Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med fyra VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.

15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.

ONSDAG 25 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om

Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Claes Lindblom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.

Läs också: Klart: De går vidare i Pizza-SM

TORSDAG 26 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Matsalsarbetets professionalisering.

Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Live: Se Pizza-SM här!

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat

Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.

Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille

Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Nobis Collections vd Johan Hyltner ger i samtal med Lisbeth Rauden svar på hur behovet av utbildad personal ska  tillgodoses när besöksnäring växer.

Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren

Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden

FREDAG 27 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv

Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?

Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats

Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.

Mer om: GastroNord


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.187