Det här händer på GastroNord

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Läs hela programmet här för 24 till 27 april.

TISDAG 24 APRIL

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Kl. 10.00- 13.00 Chaîne des Rôtisseurs

Catarina  Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.

Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?

Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost

Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med fyra VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.

15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.

ONSDAG 25 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om

Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Claes Lindblom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.

Läs också: Klart: De går vidare i Pizza-SM

TORSDAG 26 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Matsalsarbetets professionalisering.

Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Live: Se Pizza-SM här!

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat

Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.

Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille

Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Nobis Collections vd Johan Hyltner ger i samtal med Lisbeth Rauden svar på hur behovet av utbildad personal ska  tillgodoses när besöksnäring växer.

Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren

Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden

FREDAG 27 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv

Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?

Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats

Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.

Mer om: GastroNord


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig som ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Nyhetsbrev

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Arkiv

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126