23948sdkhjf

Det här händer på GastroNord

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Läs hela programmet här för 24 till 27 april.

TISDAG 24 APRIL

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Kl. 10.00- 13.00 Chaîne des Rôtisseurs

Catarina  Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.

Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?

Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost

Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med fyra VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.

15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.

ONSDAG 25 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om

Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Claes Lindblom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.

Läs också: Klart: De går vidare i Pizza-SM

TORSDAG 26 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Matsalsarbetets professionalisering.

Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.

Läs också: Live: Se Pizza-SM här!

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat

Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.

Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille

Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Nobis Collections vd Johan Hyltner ger i samtal med Lisbeth Rauden svar på hur behovet av utbildad personal ska  tillgodoses när besöksnäring växer.

Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren

Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden

FREDAG 27 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv

Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?

Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats

Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.

Mer om: GastroNord


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Stockholm Culinary Team - galamatens mästare

Världens bästa regionala kocklandslag, Stockholm Culinary Team, lagade maten under Restauranggalan. Här är menyn.

Här öppnar pizzakedjan nytt

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson när han mottog priset under Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

"Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden".

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Arkiv

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Restauranggalan 2018
Årets matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla är ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Restauranggalan 2018
Årets kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är årets innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens får utmärkelsen Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.19