23948sdkhjf

Här är Restauranggalans alla vinnare!

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Totalt 18 utmärkelser delades ut under galakvällen på Cirkus i Stockholm, som arrangerades av tidningen Restauranger & Storkök. Galan hade också ett rekordstort antal gäster.

I jurygrupperna sitter representanter för tidningens nätverk som består av tio yrkesorganisationer och föreningar med stor inblick i svenskt restaurangliv. Jurygrupperna med sin branschkunskap har vänt och vridit för att få fram årets välförtjänta vinnare.

– Naturligtvis har årets vinnare det lilla extra, förutom att vara skickliga yrkesutövare och företagare är de också förebilder för branschen, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök.

Restauranggalan kallas för årets roligaste måndag. Världens bästa regionala kocklandslag stod för menyn och den som dirigerade kvällen med alla prisutdelningar var Mikael Tornving.

Årets Krog vanns av Operakällaren och Årets Arbetsplats vanns av Långbro Värdshus. 

– Det är två av väldigt många förebilder att lära sig mycket av, säger Lisbeth Rauden.

Här är alla vinnarna:

Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium: André Edlund

Årets Barkoncept: 7 Flaskor, Uppsala

Årets Hälsokrog: Holy Greens, Stockholm

Årets Framtidslöfte: Fabian Olli Johanson

Årets Sommelier: Peter Halldén

Årets Ölutvecklare: Josefine Törnqvist

Årets Kroginteriör: Luzette, Stockholm

Årets Hållbara krog: K-Märkt Garnisonen, Stockholm

Årets Smakskapare: Rutabaga – Mathias Dahlgren, Stockholm

Årets Klassiker: Årstiderna, Malmö

Årets Innovatör: Paul Svensson

Årets Kulturrestaurang: Syltan Vandalorum, Värnamo

Årets Leverantör: Rational

Årets Matsalsteam: Gastrologik, Stockholm

Årets Krögare: Per Dahlberg

Årets Hederspris: Karin Fransson

Årets Krog: Operakällaren, Stockholm

Årets Arbetsplats: Långbro Värdshus, Stockholm

 Mer information om vinnarna finns på RS Restauranger & Storköks sajt Foodnet och på Restauranggalan.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138