Fritextsökning
Artiklar per år
Innehållstyper
-
Guinness storsatsar på alkoholfritt – fördubblar produktionen
Öljätten nvesterar 340 miljoner kronor för att möta efterfrågan på den alkoholfria stouten.
-
Studie: Snabbmaten växer nästan dubbelt så snabbt som resten av branschen
Ändå är antalet snabbmatsrestauranger fortfarande begränsat och det finns potential att växa och bredda utbudet, enligt Emma Hernell, vd på HUI som ligger bakom rapporten om snabbservicerestaurangernas framfart sedan 2014.
-
Proteinrikt men kaffefattigt på välbesökt restaurangmässa
Rekordmånga besökare på branschmässan FFCR som också är ett säljevent.
-
Överraskande comeback av Domino's
Ett drygt halvår efter stängningen har pizzajättens butik i Majorna i Göteborg återuppstått.
-
Thaikedjan växer med sin nionde enhet – alla nära hållplatser
Åtta restauranger har blivit nio för Mae Thai, vars snabbmatsrestauranger poppat upp på centralt belägna platser runt om i Stockholm.
-
Stjärnkonditorn återvänder – öppnar kafé med restaurangkänsla
Snart finns Fredrik Borgskog och hans bakverk i Linnéstaden igen. I vår öppnar Borgskogs.
-
Så mycket har lunchpriserna stigit – stor skillnad mellan stadsdelar
På åtta år har priset för en dagens rätt i Stockholms innerstad ökat med över 50 procent, visar en ny undersökning. Samtidigt lanseras ett lunchindex för take away-mat.
-
Menigos vd lämnar efter 12 år – ”Inget varar för evigt”
Efter tolv år som vd för matgrossisten vill Jonas Köhler få tid för familjen, familjeföretaget och styrelseuppdrag.
-
Lämnar Espresso House för att ”komma hem” till Max
Fem år efter att han lämnade Max återvänder Tobias Karlsson till den norrländska snabbmatskedjan. Den 3 mars tillträder han som ny chief marketing officer, CMO.
-
Dokumentär om statliga burgarkedjan Clocks uppgång och fall
I dokumentären Clock – Socialist Burgers Inc berättas historien om hur svenska staten försökte utmana jätten McDonald's med en egen kedja.
-
Brons för Gustav Leonhardt i Bocuse d’Or – ”En otrolig ära”
Sverige får fortsätta vänta på en ny guldmedaljör i världens mest prestigefyllda kocktävling.
-
Årets kock-vinnare bakom Ikeas nya hybridköttbulle
Den nya hybridvarianten har tagits fram av Jessie Sommarström för att uppmärksamma att köttbullen funnits på Ikea i 40 år.
-
Al Dente till Göteborg – expanderar sitt matstudiokoncept
Lunchrestaurang på första våningen och matstudio på andra våningen när Al Dente i höst anländer till Göteborg.
-
McDonald's öppnar restauranger vid laddningsstationer – ”Bra match”
Snabbmatsjätten ska växa i Norge genom ett samarbete med Essokedjan. Minst sju McDonald's-restauranger ska öppnas i anslutning till Essos laddningsstationer.
-
Skansen ska bli matdestination med hjälp av Stureplansgruppen
Skansen tar ett helhetsgrepp om mat- och dryckesutbudet med Stureplansgruppen som ny partner. Restaurang Solliden återöppnar 2026 i ny regi.
-
Tacokedjans expansion fortsätter – han öppnar sin tredje Taco Bar
Franchisetagaren Özkan Misto siktar på invigning i april och kommer att ha mer drinkfokus på den nya restaurangen mitt i Uppsala.
-
Lantmännen kliver in som huvudpartner till Årets Kock
En unik plattform för att främja svensk gastronomi, menar Lantmännens vd Magnus Kagevik.
-
Ännu ett rekordår för Convini – fler förvärv att vänta
100 miljoner kvar till målet på en miljard i omsättning 2025.
-
Provisorisk Max-restaurang redan dagen efter branden – ”Magiskt”
I lördags totalförstördes snabbmatskedjans restaurang i Strömstad i en brand. Redan dagen därpå fanns en provisorisk Max-restaurang på plats.
-
Fiskrestaurang och bryggeri skapar ”vardagsrum i Dockan” ihop
I mars öppnar fiskrestaurangen Fisky Business och bryggeriet Perfectly Squared Brewing restaurang och taproom med utsikt över marinan i Dockan.
-
Vapiano i rekonstruktion – tre av sex restauranger ska säljas
Planen är att sälja tre av sex restauranger och genomföra besparingar för att rädda kedjan undan en ny konkurs.
-
Holy Kebab gasar igen – öppnar åttonde enheten i Uppsala
Den unga kedjan, som är en del av kebabvågen, intar Gränbystaden i Uppsala med street art och lite lyxigare kebaber.
-
Efter stjärnkrögarens död – Aloë tar paus
”När tiden är mogen” ska teamet bakom Aloë fortsätta sin strävan mot att erhålla en tredje stjärna.
-
Sjätte Brillo Pizza-restaurangen i city öppnar i vår
Pizzabar-konceptet breder ut sig över Stockholms innerstad. Brillo Pizza öppnar under våren en ny restaurang på Sveavägen.